четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Тошин мост на любовта` 2014

           Днес ще Ви разкажа за една изключително красива и благородна кауза.
        Тя се роди някъде в далечната 2007 година, извън границите на България, но разпери обятия по целия Балкански полуостров, и само за 7 години дари хиляди усмивки и надежда за много хора. 
           Тази кауза се нарича "Тошин мост на любовта". Защо, мост на любовта? Защото обединява всички с добри сърца, защото свързва хора в различни градове и страни, на различни възрасти и с различни интереси, обединявайки ги с едничката цел да помaгат и да даряват усмивки. А защо "Тошин"? :) Предполагам си задавате и този въпрос.
        Защото тази кауза, се роди благодарение на един паднал ангел, живял между нас само 26 години, но оставил наследство като за 100 годишен живот. А знаем, че има хора които и 1000 години да живеят, живота им не струва и като за две. 

     Тоше Проески е македонски певец, който загина нелепо при автомобилна катастрофа, на 16.10.2007 г. край град Нова Градишка, и остана завинаги на 26… 
         Краткия му, но пълноценен живот бе изпълнен с пленителна музика, всяка негова песен по-хубава от предходната (макар той, да няма лоша такава), но най-важното и ценното в живота му, бе благотворителността, човечността и надеждата която носеше. За своята хуманитарност той е отличен с наградата „Майка Тереза”, представител на UNICEF за Балканите, като една от неговите песни е и химн на организацията. Помагал на болни, на деца и възрастни, на бедни и изпаднали в немилост хора, проявявайки истинско смирение и вяра, той се превърна в символ на добротата на Балканите. 
    След неговата смърт, неговите почитатели създадоха инициативата „Тошин мост на любовта”, благотворително събитие, което се провежда всяка година, в повечето балкански страни. 
         В България инициативата се организира от "Българския форум за Тоше Проески", и дарява надежда и шанс на много хора в страната, дори и в чужбина. До този момент е оказана емоционална и финансова помощ на няколко домове за сираци, подпомагани са студенти сираци, болни дечица и други. 
         За поредна година усилията ни са насочени в помощ на едно прекрасно и много силно по дух дете от Асеновград, болно от церебрална парализа. За целта всяка година за Коледа , ние членовете на форума, изработваме ръчно изработени коледни играчки, картички, украси и др. Средствата от продажбата им, даряваме в помощ на това дете. С надеждата скоро да го видим сам да пристъпва смело. 
      В поредица от публикации, ще Ви представям изработените от мен нещица, с които смятам да се включа в „Тошин мост на любовта – 2014”. Пожелавам светлина в душите Ви, и мирна и свята Коледа за всички ни!!! 


ТМЛ`2014 -Картичка #1 "Снежко" 

 За първи път правя картичка- това е моята първа картичкова- рожба. :)
Използвала съм този сладък стикер, закупен съвсем неволно преди време от Джъмбо. Листенцата са изрязани с шаблон за изрязване "Vintige Flourishes" на Joy!Crafts, а снежинките са с един нюню :) пънч, пак от Джъмбо.



Надписа съм оцветила с мастилата Memento New drop - цветове:Pistachio и Tangelo, и понеже си нямам тампони за разнасяне на мастило ползвах дунапренените кухненски гъбички. Не става перфектно, но при липса на друго :)


   
   


Това, е аз все пак толкова си мога :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар